Uefa skjuter på möte – osäkert med EM-värdar

En kvinna i munskydd bredvid EM 2020-emblement i ryska S:t Petersburg. Tre av EM-värdarna för nästa års framflyttade mästerskap har problem kring sina arrangemang. Arkivbild. Bild: Dmitri Lovetsky / AP Photo

Det är frågetecken kring tre tilltänkta städer för den utspridda EM-fotbollen nästa sommar. Det har fått Uefa, det europeiska fotbollsförbundet, att skjuta upp ett exekutivmöte från den 27 maj till den 17 juni.

– Vi har haft samtal med nio städer där allt är klart. Vi har problem med tre städer som vi ska prata vidare med, säger Uefa-ordföranden Aleksander Ceferin till Bein Sports.

Han flaggar också för att det räcker att spela herrarnas EM, som flyttades från 2020 till 2021 på grund av coronapandemin, i "åtta, nio eller tio städer".

Ceferin vill inte gå ut med vilka städer det finns problem kring, enligt tyska och skotska medier skulle Glasgow vara en av dem, men det tillbakavisas av det skotska fotbollsförbundet.

Köpenhamn, som nyligen gav grönt ljus, Glasgow, London, München, Rom, Baku, S:t Petersburg, Budapest, Bukarest, Amsterdam, Bilbao och Dublin är städerna som ska arrangera EM.

Finland spelar enligt planerna sina matcher i Köpenhamn och S:t Petersburg.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning