Uefa-bossen: Säsongen kan fortfarande räddas

Liverpool leder Premier League, som precis som många andra ligor är pausad i coronakrisen. Arkivbild. Bild: Jon Super/AP/TT

Än finns det hopp.De europeiska fotbollsligorna undersöker alla möjligheter att kunna fullfölja säsongen – om coronakrisen avtar, menar Uefas ordförande.

– Vi skulle kunna börja igen i mitten av maj, i juni eller till och med slutet av juni, säger Aleksander Ceferin till italienska La Repubblica.

Allt efter det och "säsongen är förmodligen förlorad", fortsätter han.

Idén att avsluta säsongen helt och hållet väcker oro hos supportrar i klubbar som Liverpool, nära att lyfta sin första ligatitel på 30 år.

Ceferin ger inga besked om när det europeiska fotbollsförbundet kommer med ett slutgiltigt beslut och betonar att samtal med de största ligorna och klubbarna fortfarande pågår.

– Det finns också ett förslag att avsluta den här säsongen i början av nästa och sedan dra i gång nästa säsong lite senare, säger han.

Slovenen tillägger att han är emot att spela stora matcher inför tomma läktare.

Vitryssland är det enda landet i Europa som fortfarande spelar fotboll i skuggan av en pandemi som krävt över 28 000 liv världen över.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning