U20-landslaget stiger till A-divisionen i EM

Awak Kuier har nu varit med och lyfta både U18- och U20-landslagen till division A i EM. Bild: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Med en semifinalsseger över Storbritannien försäkrade U20-landslaget avancemang ur B-divisionen i basket-EM.

Tidigare i sommar spelade U18-landslaget sig till A-divisionen i Europeiska Mästerskapen och nu följer den äldre årskullen exemplet.

Den avgörande segern kom mot Storbritannien i semifinal. Finland återhämtade sig trots en svår första halvlek och tog till slut finalplats med siffrorna 86-68 (35-39). Matchens lirare var Lotta-Maj Lahtinen som stod för hela 26 poäng. Också superlöftet Awak Kuier, som var med och hjälpa U18-landslaget i EM, spelade starkt och satte 17 poäng.

– I den tredje kvarten spelade vi vår bästa basket hittills. Tjejerna har tränat exemplariskt i flera år och vi har bra spelare och många stjärnor som jobbar uppriktigt för laget, kommenterar Finlands tränare Pekka Salminen i Basketförbundets pressmeddelande.

Finland möter Bulgarien i B-divisionens EM-final i kväll med start klockan 20 finsk tid.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning