Tyst minut för Hubert efter dödskraschen

Mamman och brodern till omkomne Anthoine Hubert höll formel 2-förarens hjälm under en tyst minut inför söndagens formel 3-lopp i Belgien. Även F1 kommer att hålla en tyst minut. Bild: Francisco Seco/TT-AP

Det kommer att hållas en tyst minut inför dagens F1-tävling på belgiska Spa för att hedra franske föraren Anthoine Hubert som omkom efter en krasch i ett formel 2-lopp på samma bana i går.

Den tysta minuten kommer att äga rum klockan 14.53, innan loppet börjar 15.10. Det kommer också att visas en hyllningsfilm till fransmannen på skärmar runt om banan.

Supportklassen formel 3, som delar depå med formel 2, höll en tyst minut inför sin andra tävling för helgen på söndagen.

Kraschen som kostade Hubert livet inträffade redan på det andra varvet. Han hade redan kraschat in i barriären när amerikanen Juan Manuel Correa, utan chans att undvika fransmannen, krockade in i hans bil i hög fart.

Correa, som ådrog sig frakturer i båda benen och en mindre ryggradsskada, har opererats och vilar nu på intensivvårdsavdelningen.

Lördagens formel 2-lopp avbröts och återupptogs aldrig och söndagens sprintlopp är inställt.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning