Tyska miraklet – "Overkligt att spela om guld"

Tyskland tog sig sensationellt till OS-final efter seger över Kanada.Bild: AFP / Lehtikuva / Brendan Smialowski

Tyskland har fått sitt mirakel på is. Efter kvartsfinalsegern mot Tre Kronor i OS-turneringen i ishockey besegrades Kanada med 4–3 i semifinalen.– Det är overkligt att få chansen att spela för guld, säger backen Frank Hördler.

Brooks Macek gav Tyskland ledningen i spel fem mot tre efter 14.43 av den första perioden. När de flesta räknade med att Kanada skulle ta sig tillbaka i matchen gjorde OS-sensationen det avgörande rycket fram till 4–1 i den andra perioden.

Matthias Plachta gjorde 2–0 och Frank Mauer 3–0 innan Patrick Hager på nytt utnyttjade en kanadensisk utvisning. Det tog tre sekunder i numerärt överläge innan den 29-årige forwarden från München knäade in den matchavgörande pucken bakom Kevin Poulin i det kanadensiska målet, 4–1.

– Det här ger mig gåshud, säger matchhjälten Hager.

Gilbert Brule gjorde Kanadas första reduceringsmål, till 1–3.

I tredje perioden kom två till genom Mat Robinson och Derek Roy men Kanada hann inte ikapp. Tyskland får nu möta OAR (Olympiska aktiva från Ryssland) i finalen.

– Många kommer att ha ärr från i dag, säger Kanadas forward Maxim Noreau.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00