Tysklands förbundspresident besöker Gullranda

Årets Gullrandadiskussioner börjar på söndag kväll med presentationer av republikens president Sauli Niinistö och Tysklands förbundspresident Frank-Walter Steinmeier.

Debatterna fortsätter på måndag med bland andra statsminister Antti Rinne (SDP), programdirektör Mika Aaltola från Utrikespolitiska institutet, Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho och Helsingin Sanomats reporter Anna-Liina Kauhanen. Temat för måndagens utrikes- och säkerhetspolitiska debatt är "Världen skiftar – vad händer i Europa, hur klarar sig Finland?"

Evenemanget hålls på presidentens sommarresidens Gullranda i Nådendal. Omkring hundra experter och opinionsbildare från olika samhällssektorer är inbjudna till Gullrandadiskussionerna som nu arrangeras för sjunde gången.

Rundradion direktsänder huvuddebatterna. Söndagskvällens diskussioner webbsänds på Yle Areena.

Bild: Mikael Sjövall/SPT

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46