Tysklands ekonomiminister till AP: Frihandelsförhandlingarna misslyckade även om ingen medger det

Sigmar Gabriel Bild: EPA/DANIEL KARMANN

Tysklands ekonomiminister Sigmar Gabriel säger att frihandelsförhandlingarna mellan EU och USA har misslyckats, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Sigmar Gabriel säger att förhandlingarna har misslyckats även om ingen vill medge det. Han säger att förhandlingarna inte gjort några framsteg under de senaste åren.

Finlands utrikeshandelsminister Kai Mykkänen (Saml) skriver på Twitter att inga nya vändningar inträffat i förhandlingarna och att EU:s handelsministrar ska diskutera förhandlingsläget om en knapp månad.

Enligt Gabriel har parterna inte lyckats enas i något av de 27 kapitlen som ingår i avtalshelheten. Målet är att avtalet ska vara klart innan USA:s president Barack Obamas mandatperiod löper ut, men det ser osannolikt ut.

Gabriel säger att frihandelsavtalet mellan EU och Kanada är klart rättvisare för båda parterna än TTIP. Det avtalet, som heter CETA, ska undertecknas i oktober. 

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning