Tysklands ekonomiminister till AP: Frihandelsförhandlingarna misslyckade även om ingen medger det

Sigmar Gabriel Bild: EPA/DANIEL KARMANN

Tysklands ekonomiminister Sigmar Gabriel säger att frihandelsförhandlingarna mellan EU och USA har misslyckats, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Sigmar Gabriel säger att förhandlingarna har misslyckats även om ingen vill medge det. Han säger att förhandlingarna inte gjort några framsteg under de senaste åren.

Finlands utrikeshandelsminister Kai Mykkänen (Saml) skriver på Twitter att inga nya vändningar inträffat i förhandlingarna och att EU:s handelsministrar ska diskutera förhandlingsläget om en knapp månad.

Enligt Gabriel har parterna inte lyckats enas i något av de 27 kapitlen som ingår i avtalshelheten. Målet är att avtalet ska vara klart innan USA:s president Barack Obamas mandatperiod löper ut, men det ser osannolikt ut.

Gabriel säger att frihandelsavtalet mellan EU och Kanada är klart rättvisare för båda parterna än TTIP. Det avtalet, som heter CETA, ska undertecknas i oktober. 

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54