Tyskland drabbades av svårt oväder – sju döda

Kullfallna träd på vägen utanför Hannover.Bild: Lehtikuva/AFP/Silas Stein

Under gårdagen dog sju personer på landsvägarna i Tyskland efter att landet drabbats av ett hårt oväder. Dessutom har ett flertal skadats då blåsten fällt träd på vägarna i de norra och östra delarna av Tyskland.

En kvinna dog i Hamburg och en annan skadades svårt då ett träd föll på deras bil. En annan bilist dog i Berlin och också i förbundsländerna Mecklenburg-Vorpommern och Brandenburg har människor dött i trafiken.

Förutom i trafikolyckor skördade stormen också tre andra personers liv. Under torsdagskvällen förväntades ovädret flytta sig mot de nordöstra delarna av landet.

Som värst drog blåsten 33 meter i sekunden.

Också räddningsverken har haft fullt upp och i Berlin uppgav larmcentralen att den mottagit 50 nödsamtal på en halv timme.

Flera tåg har ställt in sina avgångar och i Berlin beslöt stadens djurpark att hålla stängt. Flygtrafiken löper normalt trots ovädret. 

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00