Tyskland avgjorde i sista minuten

Ola Toivonen gjorde 1-0 mot Tyskland men Sverige föll. Bild: AFP / Lehtikuva/Nelson Almeida

Tyskland besegrade Sverige med 2–1 (0–1) efter ett tyskt mål i sista minuten. Toni Kroos avgjorde efter frispark i den femte förlängningsminuten när han skruvade in bollen från vänsterkanten.

Det blev ett grymt slut för ett hårt kämpande svenskt lag efter en kväll där Sverige var på väg att skaffa sig ett utmärkt utgångsläge inför den avslutande gruppspelsmatchen.

Det var mycket Tyskland denna kväll i Sotji men den första stora målchansen kom i den 12:e minuten och var svensk. Efter en snabb omställning frispelade Ola Toivonen Marcus Berg. Berg var hårt uppvaktad av Jerome Boateng i straffområdet och ville ha straff, men domaren och även VAR-rummet friade situationen som målvakten Manuel Neuer kunde avvärja.

Men det svenska ledningsmålet kom i den 32:a minuten. Viktor Claesson hittade Toivonen med ett högerinlägg och den svenske anfallaren kunde snyggt lobba in det svenska ledningsmålet.

Berg var också mycket nära att utöka den svenska ledningen i den absolut sista sekunden av första halvlek. Neuer tvingades till en mycket kvalificerad räddning på Bergs nick.

I den andra halvleken handlade nästan allt om en tysk anstormning mot det svenska målet.

Kvitteringsmålet kom redan i halvlekens tredje minut. Timo Werner ryckte loss på vänsterkanten och slog ett inlägg som Marco Reus var först på.

Den tyska pressen höll i sig resten av halvleken, men Robin Olsen kunde med skicklighet och lite tur hålla emot, fram till den femte tilläggsminuten då Toni Kroos fixade segermålet. Tyskland fick en frispark på vänsterkanten som Kroos kunde knorra in i bortre burgaveln.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning