Tyska förbundet stöder löneutspel

Slut på pengarullningen? Tyska fotbollshöjdare föreslår lönetak inom fotbollen och ska ta upp frågan med Uefa. Bild: Hannibal Hanschke/Lehtikuva

Bayern Münchens ordförande Karl-Heinz Rummenigge föreslog i måndags att fotbollen ska införa lönetak för spelarna.

Nu har även tyska fotbollsförbundets ordförande Fritz Keller tänt på idén och kommer att föreslå det för Uefa-ordföranden Aleksander Ceferin.

– Lönerna är absurda och transfersummorna inte längre trovärdiga. Vi måste tala om lönetak och jag är glad att jag har samma åsikt som Karl-Heinz Rummenigge. Därför kommer vi att skriva ett brev till Aleksander Ceferin, sade Keller vid en pressträff.

Lönetak har varit på tapeten tidigare, men Keller menar att coronapandemin har gjort frågan mer aktuell än någonsin.

– Vi måste föra den professionella fotbollen närmare folket igen. Den nuvarande krisen (coronapandemin)n har skapat nytt ljus över problemen i fotbollen som förut överskuggades av eviga transferrekord, sade Keller.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning