Tysk seriemördare misstänks ha dödat minst 90

Bild: Carmen Jaspersen

Den tyska seriemördaren Niels Högel, 40, misstänks ha dödat minst 90 personer uppger polisen. Det kan finnas betydligt fler fall, men de kan inte längre styrkas.

Sjukvårdaren Niels Högel dömdes i februari 2015 till livstids fängelse för att ha mördat två patienter i Delmenhorst nära Bremen i norra Tyskland.

Polisen har grävt upp 130 kroppar för undersökning. I många fler fall kunde misstankarna inte undersökas eftersom kropparna kremerats.

Högel erkände i rätten att han injicerat patienter med läkemedel som stängt av deras hjärt- och kärlsystem för att sedan försöka återuppliva dem och få beröm för sin arbetsinsats. Han avslöjades 2005 då en kollega såg honom injicera en patient i Delmenhorst.

Patienten överlevde och Högel dömdes till 8,5 års fängelse för mordförsök. Fallet fick stor uppmärksamhet och ledde till att en kvinna, som misstänkte att Högel mördat hennes mor på sjukhuset, kontaktade polisen. Under utredningen hittade polisen säkra och sannolika bevis för att Högel mördat minst fem personer.

Redan då stod det klart att det fanns många fler offer. Åklagaren uppger att Högel i samband med rättegången sagt att han mördat 30 personer.

Om det visar sig att Högel är skyldig hör han till de värsta seriemördarna i fredstid i Tyskland.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03