Tysk polis beslagtog falsk Hitlerkonst

Tysk polis har beslagtagit tre målningar signerade "A. Hitler". Bild: Michael Probst/AP/TT

Förfalskade målningar av Adolf Hitler är i omlopp.

Tysk polis har beslagtagit tre akvareller som presenterats som gjorda av Adolf Hitler. Tavlorna skulle säljas vid en auktion i Berlin av auktionshuset Kloss.

Landskapsmålningarna föreställde Rhen- och Alplandskap och var daterade 1910 och 1911, signerade A. Hitler.

Tysk polis hävdar att det rör sig om förfalskningar och har inlett en förundersökning om försök till bedrägeri och förfalskning av dokument.

Utgångspriserna var satta till 4 000 euro, drygt 41 000 svenska kronor. Nazistledaren försökte komma in på konstakademin i Wien som ung, men ansågs inte tillräckligt talangfull. Han fortsatte dock att måla, bland annat kopierade han landskap från vykort som han sålde till turister.

En vattenmålning av Hitler såldes för nästan 400 000 euro vid en auktion 2015.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning