Tysk fotbollstopp öppnar för lönetak – "En intressant diskussion"

Karl-Heinz Rummenigge. Arkivbild. Bild: Thanassis Stavrakis / AP Photo

Lönetak i den europeiska toppfotbollen? Karl-Heinz Rummenigge, Bayern Münchens ordförande, är inne på att tiden kan vara mogen för prata om en sådan förändring. – Det vore en intressant diskussion, säger han.

Karl-Heinz Rummenigge säger att Michel Platini, tidigare ordförande för det europeiska fotbollsförbundet Uefa, vid ett flertal tillfällen tog upp frågan med EU.

– Tyvärr slutade det alltid med en blodig näsa, trots att han hade stöd från de största klubbarna i Europa. Vi fick höra att förslaget inte kunde förenas med EU:s konkurrensregler, säger Rummenigge.

Nu antyder Bundesligaklubben Bayern Münchens ordförande att det kan vara dags att ta upp frågan igen.

Och det med anledning av hur klubbarnas ekonomiska situation har påverkats negativt av coronapandemin.

– Det är inte uteslutet att det görs ytterligare ett försök för att införa lönetak, säger Karl-Heinz Rummenigge.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning