Tyrväinen skämde ut sig igen

Antti Tyrväinen är känd för sin fräcka spelstil. Bild: Mikko Stig

Antti Tyrväinen är i blåsväder också i Sverige.

Antti Tyrväinen lämnade Ilves och den finska ligan efter debaklet i höstas, då han dömdes till nio matchers avstängning för en vidrig tackling mot Kristian Kuusela. Han var missnöjd över hur han behandlats och skrev på för Färjestad i SHL.

Nu är han i blåsväder i Sverige också. I den tredje kvartsfinalen mellan FBK och Luleå HF fixade han en utvisning åt målvakten Joel Lassinantti.

Tyrväinen föll framför Lassinantti, som dömdes till en tvåa för tripping. Det innebar att Färjestad fick spela i fem mot tre.

– Det är solklar filmning på Tyrväinen, det är så jäkla smutsigt och illa. Det är förkastligt!, säger C Mores expertkommentator Sanny Lindström.

– Vad händer nu med Tyrväinen, värvad som en tuff spelare, tror ni han kommer få någon enda utvisning med sig resten av slutspelet nu? Nej, alla domare kommer veta om det här. Helt idiotiskt!

Saken blir inte bättre av att Tyrväinen dömdes till en tvåa i grundseriens sista omgång – för tripping. Själv hävdar han dock att han inte filmade.

– Jag filmade inte. Blir jag fälld tänker jag inte betala det. Aldrig. Inte en chans, säger han enligt Aftonbladet.

– Jag trodde jag ramlade på mina egna fötter, jag visste inte ens att målvakten rörde mig. Jag krånglade till det med mina ben.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03