Tyfon tvingade hundratusentals att fly

Bild: Charism Sayat

Den kraftiga tyfonen Nock-Ten krävde minst fyra människors liv då den drog över Filippinerna under julen. Ytterligare åtta personer saknas.

Starka vindar, häftiga regn och översvämningar störde många filippiniers julfirande. Upp till 400 000 personer tvingades lämna sina hem för att söka bättre skydd. Miljontals filippinier är utan el och flera flyg har ställts in.

Tyfonen nådde östra Filippinerna på juldagen. Enligt Filippinernas meteorologiska institut har tyfonen nu blivit svagare och förflyttat sig ut på havet. 

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning