Twitter sparkar nio procent av personalen

Bild: Andrew Burton

Den förlustbringande mikrobloggtjänsten Twitter drar in 350 jobb, vilket motsvarar cirka nio procent av personalen. Bolagets resultat för juli–september gick 103 miljoner dollar (95 miljoner euro) på förlust.

Vd Jack Dorsey försäkrade ändå att Twitter har en chans till plusresultat nästa år.

Twitter uppges ha sonderat om en försäljning av bolaget men kontakterna med Google och Salesforce har inte lett till önskat resultat.

Twitters problem är att tillväxten i användarsiffrorna inte alls har hållit jämna steg med de andra sociala medierna.

Till exempel Facebook har cirka 1,7 miljarder amvändare, Instagram har 500 miljoner medan Twitter har stannat vid drygt 300 miljoner.

Stänger Vine-app

Miljontals användare av Vines mobilapp får se sig om efter andra alternativ för att dela sina filmsnuttar. Twitter, som äger tjänsten, har bestämt sig för att tjänsten ska släckas.

Utan att ange något motiv till stängningen meddelar Vine att mobilappen kommer att stängas inom några månader, utan att ange exakt tidpunkt.

Men Vine försäkrar att det inte kommer att ske några omedelbara förändringar med appen, webbplatsen eller materialet som laddats upp. Vine lovar också att användarna ska få information om hur de ska gå tillväga för att spara alla sina filer i god tid före nedsläckningen.

Twitter köpte Vine strax efter starten 2012. Därefter har bolaget även lanserat en filmdelningsfunktion på huvudplattformen Twitter. I fjol förvärvade bolaget dessutom Periscope, en app som låter användare strömma filmer i realtid, rapporterar BBC News. 

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Akademen - en modern klassiker

Mer läsning