Tvist om kollektivavtal – Finnair ställde in Asienflyg

Bild: Mikko Stig

Finnair har ställt in tre avgångar i dag på grund av arbetsrestriktioner införda av pilotfacket Suomen Liikennelentäjäliitto.

Päivyt Tallqvist på Finnairs kommunikationsavdelning säger att de inställda flygen skulle avgå till Tokyo, Singapore, Hongkong och Shanghai.

Omkring tusen flyresenärer påverkades av beslutet. Tallqvist säger att Finnair strävar efter att alla flyg ska avgå normalt i morgon.

På grund av en tvist om kollektivavtalet införde pilotfacket striktare regler för tilläggsarbete och skiftesbyten i årsskiftet. 

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning