Två tioåringar från varje kommun får festa i Helsingfors

Så här såg det ut i fjol när hundratals barn samlades i Ständerhuset i Helsingfors för att fira självständigheten. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Statsministern bjuder på fest. Till självständighetsfesten den 5 december bjuds två tioåringar från varje kommun i Finland.

För tredje gången bjuder statsministern in barn från alla kommuner till en stor självständighetsfest. Festen ordnas i Ständerhuset den 5 december och temat för i år är "Finland i världen och världen i Finland".

Festen inleds med att statsminister Antti Rinne (SDP) skakar hand med alla barn och önskar dem välkomna på festen, skriver statsrådets kansli i ett pressmeddelande.

– Det är en glädje att jag som statsminister för första gången får stå värd för denna fest. Jag ser fram emot att få höra vilka saker i Finland som gör barnen stolta över sitt hemland, säger Rinne i pressmeddelandet.

Självständighetsfesten för Finlands barn ordnades första gången 2017 för att uppmärksamma Finlands 100-årsjubileum.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning