Två tioåringar från varje kommun får festa i Helsingfors

Så här såg det ut i fjol när hundratals barn samlades i Ständerhuset i Helsingfors för att fira självständigheten. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Statsministern bjuder på fest. Till självständighetsfesten den 5 december bjuds två tioåringar från varje kommun i Finland.

För tredje gången bjuder statsministern in barn från alla kommuner till en stor självständighetsfest. Festen ordnas i Ständerhuset den 5 december och temat för i år är "Finland i världen och världen i Finland".

Festen inleds med att statsminister Antti Rinne (SDP) skakar hand med alla barn och önskar dem välkomna på festen, skriver statsrådets kansli i ett pressmeddelande.

– Det är en glädje att jag som statsminister för första gången får stå värd för denna fest. Jag ser fram emot att få höra vilka saker i Finland som gör barnen stolta över sitt hemland, säger Rinne i pressmeddelandet.

Självständighetsfesten för Finlands barn ordnades första gången 2017 för att uppmärksamma Finlands 100-årsjubileum.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning