Två tävlar om Antoniapriset

Viirus Den stora elden och Svenska Teaterns Att dela en kaka kan få årets Antoniapris – men också en av de sex föreställningar som får premiär under Hangö Teaterträff kan vinna.

Det är Teater Viirus Den stora elden och Svenska Teaterns Att dela en kaka som tävlar om Antoniapriset. Fler föreställningar kan ännu nomineras. "Eftersom sex olika föreställningar har premiär på Hangö Teaterträff i år, har juryn valt att behålla rättigheten att göra tilläggsnomineringar under festivalens gång", skriver juryn i ett pressmeddelande.

Svenska Teaterns Att dela en kaka. Bild: Cata Portin/Pressbild

Priset delas ut den 8 juni på Hangö Teaterträffs slutfest på Hangö Casino.

I år består juryn av registuderande David Sandqvist (ordförande), dramaturgistuderande Kaisa Lundán, ljudstuderande, Tony Sikström och skådespelarstuderandena Emilia Jansson och Folke Narin.

Hangö Teaterträff delar Antoniapriset för konstnärligt mod och mångfald inom finlandssvensk teater.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54