Två tävlar om Antoniapriset

Teater Viirus Den stora elden. Bild: Janne Vasama/Pressbild

Viirus Den stora elden och Svenska Teaterns Att dela en kaka kan få årets Antoniapris – men också en av de sex föreställningar som får premiär under Hangö Teaterträff kan vinna.

Det är Teater Viirus Den stora elden och Svenska Teaterns Att dela en kaka som tävlar om Antoniapriset. Fler föreställningar kan ännu nomineras. "Eftersom sex olika föreställningar har premiär på Hangö Teaterträff i år, har juryn valt att behålla rättigheten att göra tilläggsnomineringar under festivalens gång", skriver juryn i ett pressmeddelande.

Svenska Teaterns Att dela en kaka. Bild: Cata Portin/Pressbild

Priset delas ut den 8 juni på Hangö Teaterträffs slutfest på Hangö Casino.

I år består juryn av registuderande David Sandqvist (ordförande), dramaturgistuderande Kaisa Lundán, ljudstuderande, Tony Sikström och skådespelarstuderandena Emilia Jansson och Folke Narin.

Hangö Teaterträff delar Antoniapriset för konstnärligt mod och mångfald inom finlandssvensk teater.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning