Två sprängningar i Malmö i natt – polisen arbetar med full kraft

Två explosioner inträffade i Malmö under natten mot tisdagen. Ingen har ännu gripits.

Första larmet kom strax efter klockan 02 från en trappuppgång i Rosengård. Det andra kom drygt en timme senare från Adelgatan i centrala Malmö, utanför en nattklubb, som var stängd.

Bilder från platserna visar på omfattade skador vid entréerna. Polisen vet inte vad som ligger bakom händelserna.

– Vi jobbar på det med full kraft, säger Jonas Karlberg som är gruppchef vid grova brott i Malmö.

I övrigt är polisen förtegen rörande sprängningarna och huruvida de hänger ihop med gårdagens dödskjutning av en ung man i staden.

Vid halv sju meddelade polisen att bombteknikerna avslutat arbetet i Rosengård och att avspärrningarna där hävts. På Adelgatan kvarstår avspärrningarna under morgonen.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54