Två ryska OS-vinnare misstänks för dopning

Bild: Mustafa Ozer/Lehtikuva-AFP

Fyra ryska friidrottare misstänks för dopningsbrott.

Höjdhopparen Andrej Silnov är en av fyra ryska friidrottare som nu misstänks dopat sig under karriären. Silnov vann bland annat OS-guld i Peking 2008. Tillsammans med Natalija Antjuch, som vann 400 meter häck i London 2012, släggkasterskan Oksana Kondratjeva och Jelena Soboleva, medeldistanslöpare, väntar Silnov nu på att få sitt fall behandlat av idrottens skiljedomstol Cas.

De nya fallen är bara fyra i raden av en utbredd rysk dopningshärva som blev känd inom friidrottsvärlden 2014. Då vittnade 800-meterslöparen Julia Stepanova och hennes make Vitalij Stepanov, som hade jobbat åt den ryska antidopningsorganisationen, om dopning och korruption inom rysk friidrott.

Sedan 2015 är Ryssland avstängt och tidigare i år föreslog AIU att det internationella friidrottsförbundet ska utesluta det ryska friidrottsförbundet helt på grund av brott mot antidopningsreglerna.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning