Två projektiler avfyrade från Nordkorea

Sydkoreaner följer en nyhetssändning den 21 mars då Nordkorea avfyrade ballistiska kortdistansrobotar. Arkivbild. Bild: Ahn Young-Joon/TT-AP

Nordkorea har avfyrat två projektiler ut mot Japanska havet, uppger den sydkoreanska militären enligt nyhetsbyrån Yonhap.

Japanska försvarsdepartementet, liksom Sydkorea, misstänker att det rör sig om ballistiska kortdistansrobotar och skriver på Twitter att föremålen inte slog ned i japanskt territorium eller dess ekonomiska zon.

"Vi kommer att fortsätta att göra vårt yttersta för att samla in, analysera och övervaka information", skriver det japanska utrikesministeret på Twitter.

Nordkorea har avfyrat flera ballistiska kortdistansrobotar under mars månad, vilket irriterar Sydkorea.

"I en situation där hela världen upplever svårigheter till följd av covid-19, så är den här typen av militärt agerande från Nordkorea väldigt olämpligt och vi uppmanar till ett omedelbart upphörande", skriver Sydkoreas försvarsledning i ett uttalande, enligt Yonhap.

Nordkorea står under stränga sanktioner från FN och USA med anledning av landets kärnvapen- och robotprogram.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning