Två pansarfordon krockade – fem beväringar fördes med ambulans till sjukhus

Bild: Kajanalands brigad/Handout

Klockan 18 på tisdagskvällen inträffade en allvarlig olycka under arméns skjutövning Pohjoinen 19.

Ett Pasi-fordon körde in i ett annat Pasi-fordon i Kemijärvi på tisdagskvällen. Olyckan skedde när fordonet som körde framför det andra fordonet väjde för renar, meddelar Försvarsmakten.

– Polisen utreder ännu orsaken till olyckan, men enligt våra uppgifter skedde olyckan på grund av en väjningssituation. Solen bländade den ena föraren vilket gjorde att han körde in i det framförvarande fordonet, säger överste Jari Osmonen, ledare för militärövningen.

Totalt fanns 28 personer i fordonen. 27 av dem var beväringar som tjänstgör vid Kajanalands brigad.

Fem beväringar fördes med ambulans och sju fördes med Försvarsmaktens fordon till Lapplands centralsjukhus. Femton beväringar undersöktes på militärens lägersjukhus i Sarriojärvi.

– Ingen skadades allvarligt i olyckan. Alla har personligen varit i kontakt med sina anhöriga, säger Osmonen.

Två Pasi-fordon krockade i Kemijärvi. Arkivbild. Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning