Två nya riksdagsledamöter ersätter EU-invalda

Toimi Kankaanniemi följde resultaträkningen i EU-valet på Teuvo Hakkarainens valvaka – nu ersätter han honom i riksdagen. Bild: Hannu Rainamo/Lehtikuva

Veteranledamoten Toimi Kankaanniemi, Sannfinländarna, hör till dem som kommer in i riksdagen från suppleantplats.

Resultatet i Europaparlamentsvalet får det att röra på sig också i riksdagen. Av de tretton invalda europaparlamentarikerna från Finland valdes två också in i riksdagen för några veckor sedan: Laura Huhtasaari och Teuvo Hakkarainen.

Laura Huhtasaari ersätts i riksdagen av Petri Huru från Björneborg, som fick 3 962 röster i riksdagsvalet. Huru är en 52-årig brandman och närvårdare och stadsfullmäktigeledamot i Björneborg.

Teuvo Hakkarainen för sin del ersätts av Toimi Kankaanniemi från Jyväskylä, som fick 2 491 röster i riksdagsvalet. Kankaanniemi har gjort en lång riksdagskarriär för Kristdemokraterna, vars ordförande han var 1989–1995. Han lämnade Kristdemokraterna 2011 och satt förra valperioden i riksdagen som Sannfinländarnas representant.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning