Två nya mål – Zlatans form håller i sig

Zlatan Ibrahimovic. Bild: Miguel Medina/Lehtikuva

Zlatan Ibrahimovic är i en vansinnig målform.Mot Roma satte 39-åringen två nya fullträffar.Milan tappade dock segern i slutminuterna till 3–3.

Zlatan Ibrahimovic behövde inte ens två minuter på planen för att bli målskytt i stormötet mot Roma. När bara 105 sekunder var spelade låg bollen bakom Antonio Mirante i bortamålet efter att en frispelad Ibrahimovic skarvat in ett inspel från Rafael Leao.

I paus var ställningen 2–1 till hemmalaget Milan sedan Edin Dzeko kvitterat och Alexis Saelemaekers på nytt gett Milan ledningen.

I den andra halvleken klev en oväntad pjäs in och stal showen. Domaren Piero Giacomelli hittade två straffar som knappt någon annan såg, en för vardera lag.

Först kvitterade Roma genom Jordan Veretout innan Milan kunde återta ledningen några minuter senare när Zlatan Ibrahimovic var skoningslös från elva meter. Målet var svenskens sjätte på fyra framträdanden i Serie A.

Tyvärr för Ibrahimovic var han även inblandad i nästa mål. När Roma i den 83:e minuten fick en hörna försökte svensken med en konstspark få bort bollen ur straffområdet, men missade och i stället kunde Romas Marash Kumbulla slå in en volley i öppet mål. Det var laget andra mål efter hörna i matchen.

Matchen slutade 3–3 och Milan inkasserade därmed säsongens första poängtapp.

– Det var en bra match mellan två anfallsglada lag och jag är nöjd med vår prestation. Men om man tar ledningen tre gånger om och sedan inte vinner förstår jag att spelarna blir frustrerade. Vi var farliga på fasta situationer, men de var ännu bättre på dem, säger Milans tränare Stefano Piolo till italiensk tv.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bred efterfrågan på stugor gynnar den som vill sälja

Mer läsning