Inga nya coronafall i Nyland – för första gången sedan februari

Rapporteringen om nya coronafall påverkas av tekniska störningar. Bild: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Nya coronasiffror kommer inte att rapporteras under midsommarhelgen.

Sammanlagt 7 133 fall av coronasmitta har bekräftats, enligt de senaste siffrorna från Registret över smittsamma sjukdomar som upprätthålls av Institutet för hälsa och välfärd (THL). Det är två fler än på torsdagen.

Samtidigt ska inga nya fall ha konstaterats i Nyland, uppger Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS i en tweet på fredagen.

"Bland de prover som undersöktes i går (546 stycken) i HUS laboratier konstaterades inte en enda smitta! Sedan slutet av februari har smittor konstaterats varje dag."

THL kommer inte att rapportera om nya fall under midsommarhelgen. Samtidigt har en systemstörning gjort att siffrorna uppdateras med en viss fördröjning.

Bland dem som hittills smittats är könsfördelningen jämn: ungefär lika många män som kvinnor har bekräftats bära på viruset.

Barn och unga är den grupp som har lägst smittotal. Drygt 600 personer under 20 år har testat positivt för covid-19. Detsamma gäller för äldre över 70 år: ungefär 850 personer över 70 år har testat positivt.

På THL:s webbplats rapporteras ett lägre antal bekräftade fall än i det nya registret, 7 119 jämfört med 7 133 i det nya registret.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning