Två målsprutor förstärker Jokerit kommande säsong

Nicklas Jensen har varit en giftig målspruta för Jokerit. Bild: LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

KHL-laget Jokerit fortsätter att bygga upp laget inför en ny säsong. Nu meddelar klubben om att två forwards, Geoff Platt och den bekanta Nicklas Jensen, har skrivit på för Helsingforslaget.

Jokerit har slutit kontrakt för kommande säsong med den vitryska landslagsspelaren Geoff Platt.

Han är en erfaren KHL-räv och har spelat i ligan de senaste tio säsongerna, av vilka de tre senaste i TsSKA Moskva. Den 33-åriga Platt platsar tia i KHL:s alla tiders målbörs. Han stod för 11 poäng på 28 matcher i grundserien förra säsongen.

– Platt är en mycket mångsidig forward som bidrar med kunnande på toppnivå och viktig erfarenhet. Vi är mycket glada över att ansluter sig till vår trupp, kommenterar General Manager Jari Kurri på klubbens hemsida.

Vid sidan om Platt kom klubben med ett väntat besked då man förlängt kontraktet med den danska forwarden Nicklas Jensen. Jensen var den ledande offensiva pjäsen för Jokerit förra säsongen då han producerade 37 poäng, av vilka 19 var mål, på 54 matcher.

– Jensen tillhörde nyckelspelarna för laget förra säsongen och vi är naturligtvis glada över att han fortsätter för oss även kommande säsong. Vi tror att han fortfarande har potential för förbättring, säger Kurri om Jensen.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03