Två mål av Linda Sällström då mästarna föll

Linda Sällström Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Linda Sällström har karriärens bästa säsong bakom sig. Och den nya säsongen ser ut att få en minst lika bra som de förra.

Linda Sällström slutade tvåa i skytteligan i damallsvenskan förra säsongen då hon nätade 15 gånger. Hon talade då om att det var karriärens bästa säsong – något som var en skön revansch för 29-åringen som åkt på tre allvarliga knäskador och nästan tvingats lägga av med fotbollen på grund av dem.

Då den nya säsongen kört i gång har Sällström igen visat upp sin målform. Då hennes Vittsjö GIK spelade oavgjort mot Kristianstad i första omgången fick den finländska landslagsanfallare lämna planen mållös men då de regerande mästarna Linköping kom på besök till Skåne visade Sällström upp bländande form.

Linköping hade tagit ledningen med 2–0 innan finländaren väckte sitt lag. Sällström satte 1–2 i den 26:e och 2–2 i den 53:e minuten då Vittsjö vände underläge 0–2 till seger med 3–2.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning