Två gånger Dicken-HIFK i cupsemifinal

Kathlen Ax och HIFk ställs mot Jessika Gammals Dicken i cupsemifinalen i handboll. Bild: LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Dicken ställs mot HIFK i semifinalerna i finska cupen i handboll.

Matchparen för semifinalerna i finländska cupen i handboll lottades på måndagen.

På damsidan ställs de senaste årens giganter HIFK och Dicken mot varandra i semifinal medan GrIFK och KyIF gör upp om den andra finalplatsen.

Handbollförbundet lottade matchparen utan seedning den här säsongen vilket betyder att landets två bästa lag ställs mot varandra redan innan finalen. Då bara sex lag deltog i cupen den här säsongen är semifinalen den första matchen för Helsingforslagen.

På herrsidan möts också Dicken och HIFK. I den andra semifinalen ställs Cocks mot BK-46.

Dicken har hemmaplansfavör i sina matcher medan GrIFK står värd för KyIF medan BK-46 reser till Riihimäki för att möta Cocks.

Semifinalerna spelas 3-4 december.

I finalerna är det segrarna i matchparen Dicken-HIFK på damsidan och Cocks-BK-46 på herrsidan som har hemmaplansfavör.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning