Två dygn av finlandssvenskt lan-party i sommar

Bild: Mostphotos

Finlands Svenska Ungdomsförbund och Pargas Gaming Community ordnar ett 48-timmar långt lan-party i Helsingfors som riktar sig till hela Svenskfinland. Evenemanget heter Facklan och går av stapeln i Kabelfabrikens Sjökabelhall i sommar.

Arrangörerna förväntar sig hundra deltagare och flera hundra i publiken, skriver Finlands Svenska Ungdomsförbund i ett pressmeddelande.

Ett lan-party är ett evenemang där personer med ett gemensamt datorintresse samlas för att koppla ihop sina datorer i ett så kallat lan (Local Area Network). Under evenemanget kan man till exempel delta i olika datorspelsturneringar och annat kringprogram.

Fakta

CS:GO-turnering

Lagsammansättningen är 7 registrerade spelare per lag, varav 5 spelar.

Minst 4 av spelarna måste vara bosatta i kommunen man spelar för.

Samtliga deltagare får spela för endast ett (1) lag.

Huvudpriset är 2 500 euro.

Evenemanget äger rum 30.6–2.7.2018.

För att ta sig till huvudevenemanget Facklan ordnas även en kvaltävling som bär namnet CS:GO kommunkamp. I kommunkampen tävlar lag från olika kommuner emot varandra. Spelet man fokuserar på i tävlingen är Counter-Strike: Global Offensive.

Den här kvaltävlingen ordnas online under maj månad. Formatet bestäms enligt antalet anmälda lag. 16 lag tar sig vidare till slutspelsturneringen.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03