Två döda och 115 skadade i tågkrock i USA

Bild: LEHTIKUVA / AFP PHOTO / LOGAN CYRUS

Minst två personer – en lokförare och en konduktör – omkom när två tåg kolliderade i Cayce i South Carolina. Över 115 personer har skadats.

– Skadorna varierar från skärskador och krosskador till allvarliga benbrott, säger Derrec Becker, informationsansvarig vid Räddningsledningen i South Carolina, till nyhetsbyrån Reuters.

– Samtliga skadade har skickats till lokala sjukhus, tillägger han.

Lexington Medical Center i West Columbia har tagit emot 25 personer med lättare skador, säger en talesperson till ABC News.

Tidigare under fredagen angavs antalet skadade till 70.

Olyckan inträffade då ett Amtrak-tåg på väg mellan New York och Miami krockade med ett frakttåg. Ombord fanns 139 passagerare och åtta besättningspersoner. 19 000 liter bränsle läckte ut vid kraschen, men enligt myndigheter föreligger ingen fara för allmänheten.

Orsaken till olyckan berodde på att frakttåget körde in på fel spår, enligt järnvägsbolaget, skriver Reuters.

USA:s president Donald Trump informeras regelbundet om utvecklingen.

"Mina tankar och böner går till alla de offer som drabbades i tågkollisionen i South Carolina i morse", skriver han på Twitter.

I onsdags var ett annat tåg från bolaget Amtrak inblandat i en dödsolycka i West Virginia. På tåget befann sig ett stort antal republikanska toppolitiker. En person i en sopbil som tåget kolliderade med omkom i den olyckan.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Med sikte på en hållbar framtid – ingenjörerna visar vägen

Mer läsning