Två döda i Gaza – Israel flygbombar

Israeliska stridsflyg har attackerat mål i Gazaremsan. Arkivbild.Bild: TT-AP/Ariel Schalit

Israel har bombat mål i Gaza på lördagsmorgonen, bekräftar den israeliska militären.

Flygräderna kommer efter fredagens våldsamma sammandrabbningar på Gazaremsan, där en palestinsk tonårspojke sköts till döds och ytterligare en man i 20-årsåldern avled på lördagen till följd av skottskador.

I samband med oroligheterna skadades även en israelisk soldat samt 220 palestinier. Därefter sköts flera projektiler från Gaza in över södra Israel.

Målet för flygbombingarna var bland annat två "Hamaskontrollerade terrortunnlar", uppger den israeliska försvarsmakten, syftande på det palestinska islamistpartiet. Det finns inga uppgifter om skadade personer.

Gazaremsan har upplevt en flera månader lång period av oro och våldsamheter i samband med att palestinierna demonstrerat mot Israels blockad och för att få återvända till de landområden som de fördrevs eller flydde ifrån när Israel bildades 1948.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00