Två båtar krockade i Åbolands skärgård – en person dog

En motorbåt och en segelbåt krockade på Erstan. Bild: Rajavartiolaitos

En motorbåt och en segelbåt krockade på Erstan på lördagseftermiddagen. Två personer skadades allvarligt. En av personerna dog senare av sina skador.

Fyra vuxna och två barn befann sig ombord segelbåten, två vuxna ombord motorbåten. Sammanlagt sex personer skadades, två av de vuxna fick allvarliga skador. Under lördagskvällen uppgav sjöbevakningen att en av personerna, en medelålders man, avlidit. Den andra personen är i kritiskt tillstånd.

De skadade fördes till Åbo för vård.

Orsaken till olyckan är i nuläget oklart men klart är att smällen blev värre på grund av storleksskillnaden mellan båtarna.

– Det var en ordentligt smäll, säger Robin Lindström, översjöbevakare vid Västra Finlands Sjöbevakningsstation.

På plats finns två båtar från sjöbevakningen, en från frivilliga sjöräddningen, två brandbåtar och en polisbåt. Dessutom är en helikopter från Gränsbevakningen och Finhems läkarhelikopter på plats.

– Larmet kom både från de som var med i olyckan och från ögonvittnen, säger Robin Lindström.

Polisen utreder olyckan som grovt äventyrande av trafiksäkerheten, grovt dödsvållande och grovt vållande av personskada.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning