Två döda i attack mot saudisk vägspärr – försökte fly landet

Saudisk polis kontrollerar ett fordon vid en vägspärr. Bilden har ingen koppling till artikeln. Bild: TT-AP/HASAN JAMALI

Två människor dödades vid en attack mot en vägspärr i östra Saudiarabien i samband med ett försök att fly landet, rapporterar den saudiskägda tv-stationen al-Arabiya.

De fyra anfallarna använde eldvapen och sprängmedel under attacken. Två av dem dödades och de övriga två greps. Två personer ur säkerhetsstyrkorna skadades.

Saudiarabiens oljerika östra provins är skådeplats för konflikter mellan den sunnimuslimska regeringen och den shiitiska minoriteten, som anser sig diskriminerad och förtryckt.

Mellan 2011 och 2017 skakades den östra delen av Saudiarabien av många protester och attacker mot säkerhetsstyrkor, men våldet har sedan dess trappats ned.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46