Brand startade i surfplatta – barn skadades allvarligt i bil i Kuopio

De två barnen i bilen fick brännskador. Fordonet och bilen bredvid fick omfattande materiella skador. Bild: Timo Hartikainen/Lehtikuva

En surfplatta som började brinna satte också bilen i brand och gav två barn brännskador utanför en affär i Kuopio på onsdagen.

Barnens pappa hade gått in i affären för att handla tillsammans med sitt yngsta barn, och de två äldre på 3 och 5 år blev kvar i bilen.

Den surfplatta som det äldre barnet använde började brinna, och spred sig. När pappan kom ut ur stormarknaden upptäckte han den brinnande bilen och fick ut barnen. De fick brännskador som kräver sjukhusvård, meddelar polisen i Östra Finland.

Branden spred sig också till bilen bredvid och flera enheter från räddningsverket var på plats.

Det hela inträffade på morgonen, och på eftermiddagen kunde polisen i Östra Finland meddela att branden startade i surfplattan. Varför så skett är ännu inte klart.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning