Två barn skadade i skottlossning i Sverige

Poliser på plats i Flemingsberg där man fick in larm om skottlossning på lördagkvällen. Bild: Johan Jeppsson/TT

– De två som skottskadades i Visättra söder om Stockholm under lördagen är barn i förskoleåldern och lågstadieåldern, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson för Polisen i Stockholm.

Larmet kom till polisen vid 20.16 på lördagskvällen men det är ännu oklart exakt vad som hänt.

– Det kan röra sig om mer än en plats för skjutningar, säger Helena Boström Thomas.

Barnen fördes med ambulans till sjukhus men har inte livshotande skador.

Nio personer har anhållits skäligen misstänkta för grovt vållande till kroppsskada och vapenbrott, uppger Åklagarmyndigheten enligt Expressen.

En förundersökning är inledd där brottsrubriceringen är försök till mord. Flera personer har gripits och enligt polisen är det inte omöjligt att flera personer kommer att frihetsberövas. Polisen vill i nuläget inte tala om hur gamla de misstänkta är eller hur många de är. De utreder även om de misstänkta har kopplingar till kriminella nätverk.

Polisen håller förhör med de misstänkta samtidigt som ett intensivt utredningsarbete pågår på platsen för att säkra bevis.

– Vi har gjort ett flertal fynd och en hel del beslag som kan hjälpa oss i utredningsarbetet, säger Mats Eriksson vid midnatt.

Polisen har knackat dörr i området för att höra vittnen.

För drygt två veckor sedan sköts en man i 25-årsåldern ihjäl i Flemingsberg, ett område intill Visättra. Enligt polisen är det för tidigt att säga om de ser något samband.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning