Två barn och en baby till sjukhus efter brand i Gårdsbacka

Bild: Milla Takala

Branden uppstod då barnen var ensamma hemma.

En förödande brand härjade i en lägenhet i Gårdsbacka i Helsingfors tidigt på onsdagsmorgonen.

Räddningsverket fick larm om branden strax före klockan 7 på morgonen. Två barn i skolåldern hade varit ensamma hemma då föräldrarna åkt till jobbet. Barnen hade först försökt släcka branden men sedan tagit sig ut ur den brinnande lägenheten på tredje våningen i bostadshuset på Tunvägen.

Då räddningsverket anlände till platsen brann det för fullt inne i lägenheten och hela trappuppgången var fylld av rök.

En fem personers familj som bodde i lägenheten ovanför hade tagit sig ut på balkongen på översta våningen och måste räddas därifrån. Familjens spädbarn fördes till sjukhus för kontroll. Även de båda barnen i den brinnande lägenheten fördes till sjukhus efter att ha utsatts för rökskador.

Lägenheten totalförstördes i branden. Även trappuppgången och grannlägenheterna fick rökskador eftersom barnen glömt att stänga dörren efter sig då de flydde från lägenheten.

Polisen utreder orsaken till branden.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46