Tuukka Rask överväger att avsluta karriären

Tuukka Rask. Bild: AFP / Lehtikuva / Maddie Meyer

Den finländska stjärnmålvakten kan lägga av efter att han nuvarande kontrakt löper ut våren 2021.

En av alla tiders finländska ishockeymålvakter Tuukka Rask öppnar för att lägga av efter säsongen 2020-21.

– Jag har ett år kvar av mitt kontrakt. Sedan får vi se om jag spelar efter det. Vi får se, säger Rask i en intervju för tidningen Boston Globe.

33-åriga Rask har spelat 536 grundseriematcher i NHL sedan rookiesäsongen 2007-08. Rask slog igenom ordentligt säsongen 2009-10 och säsongen därpå vann han Stanley Cup med sitt Boston Bruins som han representerat hela sin NHL-karriär.

Rask har hållit nollan 50 gånger. Finländaren vann också Vezina Trophy, priset för ligans bästa målvakt, 2013-14. Samma säsong vann han OS-brons.

Säsongen 2019-20 har Rask en räddningsprocent på 92,9 – nästbäst i NHL – och han har ett snitt på 2,12 insläppta mål per match. Han har hållit nollan fem gånger och delar andraplatsen också i den statistiken.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning