Tusentals krävde Netanyahus avgång

Demonstranter iförda skyddsmasker under lördagens demonstration i Tel Aviv. Bild: Oded Balilty/TT-AP

Tusentals israeler protesterade under kvällen och natten i flera städer och framförde sina krav på att premiärminister Benjamin Netanyahu ska avgå med anledning av regeringens hantering av coronapandemin.

Den största demonstrationen av många i landet ägde rum i Jerusalem, utanför Benjamin Netanyahus officiella residens.

"Vi är trötta på de korrupta", "Var finns moralen?", "Var finns värderingarna?", stod det på skyltar vid demonstrationen.

Netanyahus opinionssiffror har rasat den senaste tiden och han ska snart ställas inför rätta för korruption. Han nekar själv till anklagelserna.

Demonstranterna riktar även kritik mot den lag som godkändes tidigare i veckan som ger regeringen ökad makt att fatta beslut utan parlamentets inblandning för att stävja coronavirusets spridning. Missnöjet är även stort över de ekonomiska följderna av coronakrisen.

Demonstranterna utanför Netanyahus residens skingrades under natten med vattenkanoner och ridande polis, rapporterar Haaretz.

Inledningsvis hyllades Israel för sina åtgärder mot coronaviruset men sedan restriktionerna började lättas i slutet av april har en ökad smitta konstaterats. De senaste veckorna har fler än 1 000 fall per dag rapporterats och regeringen har återinfört vissa restriktioner.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning