Turkiska medier: Finländare misstänks för spionage

Bild: Mostphotos

Turkiet tänker utvisa en finländsk kvinna som misstänks för spioneri, uppgav den turkiska nyhetssajten Diken på torsdagen.

Finlands ambassad i Ankara kunde inte bekräfta utvisningsplanerna för FNB eftersom man fortfarande höll på att utreda saken med de turkiska myndigheterna.

Diken uppger att kvinnan greps i den kurdiska staden Van i östra Turkiet i tisdags. Hon ska ha uppgett för myndigheterna att hon bott där i ett år eftersom hon skriver en resebok. Enligt de turkiska myndigheterna har hon deltagit i den förbjudna kurdiska organisationen PKK:s verksamhet.

Efter förhör beordrade åklagaren att kvinnan ska utvisas. Enligt hennes advokat Mahmut Kacan bevisar redan utvisningsbeslutet att anklagelserna är påhittade eftersom de som på riktigt misstänks för spionage alltid anhålls och inte utvisas.

I Finland rapporterade Yle först om fallet.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08