Turkiska medier: Finländare misstänks för spionage

Bild: Mostphotos

Turkiet tänker utvisa en finländsk kvinna som misstänks för spioneri, uppgav den turkiska nyhetssajten Diken på torsdagen.

Finlands ambassad i Ankara kunde inte bekräfta utvisningsplanerna för FNB eftersom man fortfarande höll på att utreda saken med de turkiska myndigheterna.

Diken uppger att kvinnan greps i den kurdiska staden Van i östra Turkiet i tisdags. Hon ska ha uppgett för myndigheterna att hon bott där i ett år eftersom hon skriver en resebok. Enligt de turkiska myndigheterna har hon deltagit i den förbjudna kurdiska organisationen PKK:s verksamhet.

Efter förhör beordrade åklagaren att kvinnan ska utvisas. Enligt hennes advokat Mahmut Kacan bevisar redan utvisningsbeslutet att anklagelserna är påhittade eftersom de som på riktigt misstänks för spionage alltid anhålls och inte utvisas.

I Finland rapporterade Yle först om fallet.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22