Turkiska medier: Finländare misstänks för spionage

Bild: Mostphotos

Turkiet tänker utvisa en finländsk kvinna som misstänks för spioneri, uppgav den turkiska nyhetssajten Diken på torsdagen.

Finlands ambassad i Ankara kunde inte bekräfta utvisningsplanerna för FNB eftersom man fortfarande höll på att utreda saken med de turkiska myndigheterna.

Diken uppger att kvinnan greps i den kurdiska staden Van i östra Turkiet i tisdags. Hon ska ha uppgett för myndigheterna att hon bott där i ett år eftersom hon skriver en resebok. Enligt de turkiska myndigheterna har hon deltagit i den förbjudna kurdiska organisationen PKK:s verksamhet.

Efter förhör beordrade åklagaren att kvinnan ska utvisas. Enligt hennes advokat Mahmut Kacan bevisar redan utvisningsbeslutet att anklagelserna är påhittade eftersom de som på riktigt misstänks för spionage alltid anhålls och inte utvisas.

I Finland rapporterade Yle först om fallet.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46