Turkiets formel 1-tävling ställs in

Det blir inget formel 1-lopp i Istanbul i år. Arkivbild. Bild: Kamran Jebreili/TT-AP

Den 13 juni var det tänkt att det skulle köras ett formel 1-lopp i Istanbul. Turkiet tog ursprungligen över Montreals plats i F1-kalendern på grund av karantänsbestämmelserna i Kanada.

Men nu tvingas även Turkiet ställa in. Det är det andra stora sportevenemanget Turkiet blir av med på kort tid. Härom dagen meddelade Uefa att Champions League-finalen i fotboll flyttas från Istanbul till Porto.

"Vi såg alla fram emot att tävla i Turkiet men på grund av reserestriktionerna kan vi inte vara där i juni, säger Formel 1:s vd Stefano Domenicali i ett uttalande.

Att Turkiet riskerade att bli av med GP-tävlingen blev aktuellt när Storbritannien utfärdade ett reseförbud till Turkiet tidigare i maj på grund av landets covid-situation. De flesta formel 1-stall är baserade i Storbritannien och i London har F1 sitt högkvarter.

Loppet kommer i stället att ersättas av ytterligare en tävlingshelg i Österrike den 25–27 juni. Österrike arrangerar även ett lopp helgen efter. Samtidigt flyttas Frankrikes GP fram till 20 juni.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning