Turistbuss har vält på Madeira – 28 rapporteras döda

Bussen körde av vägen, nedför en slänt och in i ett hus på semesterorten mellan Funchal och flygplatsen. Bild: HOMEM GOUVEIA

En turistbuss har vält på Madeira i Santa Cruz Caniço. Portugisiska medier rapporterar nu att 28 personer har omkommit.

Dödsantalet stiger i bussolyckan på Madeira. Enligt portugisiska medier har 28 personer dött. Enligt lokala Diário de Notícias Maderia skriver välte bussen i Santa Cruz Caniço vilket är mellan flygplatsen och huvudorten Funchal på öns södra sida.

Olyckan skedde 18.30 lokal tid i en kurva, där bussen av okänd anledning körde av vägen, välte och rammade ett hus.

Det finns också uppgifter om att bussen skulle ha krockat med en annan buss.

Ombord på bussen fanns 55 personer enligt Diário de Notícias de Madeira. De flesta var tyskar.

De döda är 17 kvinnor och 11 män uppger Filipe Sousa, borgmästare i Santa Cruz, rapporterar den spanska nyhetsbyrån Efe som citerar portugisiska public service-kanalen RTP3. Alla ska vara utlänningar.

– Jag saknar ord för att beskriva vad som har hänt. Jag har svårt att hantera det lidande som människorna har utsatts för, säger Sousa.

Nitton olika räddningsfordon deltog i operationen.

Enligt Utrikesministeriets uppgifter till nyhetsbyrån STT verkar det inte ha funnits finländare i bussen.

Portugisiska Maderia är ett populärt resmål. Ön är mycket kuperad.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning