Turist mördad i husbil i Nya Zeeland

Bild: Alan Gibson/TT-AP-New Zealand Herald

En 23-årig man har gripits i Nya Zeeland misstänkt för att ha mördat en australisk turist, skriver New Zealand Herald.

Tidigt i fredags morse, lokal tid, väcktes ett australisk-kanadensiskt par i 30-årsåldern, som låg och sov i en husbil i närheten av staden Raglan på nyzeeländska nordöns västkust, av att en man hotade dem med ett vapen.

Enligt nyzeeländsk polis sköts den australiska mannen flera gånger. Den misstänkta mördaren ska sedan ha gett sig av med husbilen, medan den skjutne mannens kanadensiska flickvän lyckades fly och larma polisen.

Polisen hittade senare den stulna husbilen och australierns kropp omkring 80 kilometer bort.

Nyzeeländsk polis kallar dådet för en slumpartad och tragisk händelse.

"Vi vet att detta är en skrämmande händelse som har chockat människor i Nya Zeeland och utomlands. Vi vill försäkra allmänheten om att säkerheten i vårt samhälle är vår högsta prioritet och vi kommer att göra allt för att hitta dem som är ansvariga för allvarliga brott och ställa dem inför rätta", skriver polisinspektör Graham Pitkethley på polisens sajt.

Före dåden vid två moskéer i mars i år, då 51 personer dödades, ansågs Nya Zeeland vara ett av världens säkraste länder. Under 2018 sjönk antalet begångna mord i landet till det lägsta på 40 år, rapporterar Reuters.

Nyzeeländsk polis samlar bevis i närheten av staden Raglan på Nya Zeelands nordös västkust.

Foto: Alan Gibson/New Zealand Herald/AP/TT

http://tt.se/media/image/sdltdcbbe05

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning