Tuomioja skäms över finsk journalists fråga i Vita huset

Erkki Tuomioja är inte nöjd med frågorna som finska journalister ställde till Trump. Bild: LEHTIKUVA / HANDOUT / YLE

Riksdagsledamoten, den tidigare utrikesministern Erkki Tuomioja är missnöjd över en finsk journalists fråga i Vita huset i samband med president Sauli Niinistös besök hos sin amerikanska kollega, Donald Trump.

Enligt Tuomioja förmådde inte journalisterna på plats att ställa rätt frågor, något som fick honom att skämmas över dem.

Det var en journalist från FNB som försökte fråga Trump hur USA skulle hjälpa Finland om Ryssland attackerade landet. Något som Tuomioja fann som pinsamt.

FNB:s chefredaktör Mika Pettersson försvarar sin anställda.

– Det var en bra fråga. Vi skäms inte alls, säger Pettersson.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning