Tuomioja motsätter sig krigsövning i Finland: "Skrävlande kraftuppvisning det sista vi behöver"

Tidigare utrikesminister Erkki Tuomioja. Bild: Lehtikuva/Mikko Stig

Tidigare utrikesministern Erkki Tuomioja (SDP) ger ordföranden för riksdagens försvarsutskott Ilkka Kanerva (Saml) en näsbränna för hans önskan om en internationell stor krigsövning i Finland. Kanerva lägger fram sitt förslag i en intervju i Helsingin Sanomat.

– Odling av krigsretorik och en skrävlande kraftuppvisning är det sista Finland nu behöver, skriver Erkki Tuomioja i sin blogg.

Tuomioja tycker inte att det är motiverat att Finland deltar i en övning som ökar den internationella spänningen och har karaktären av en kraftuppvisning i syfte att skrämmas.

Tuomioja är ledamot i riksdagens utrikesutskott. Också utskottets ordförande Matti Vanhanen (C) sade till FNB på lördagen att han inte tycker det vore förnuftigt att ordna stora krigsövningar i Finland.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54