Tungt avbräck för SIF – von Numers borta på obestämd tid

Inte aktuell. Det är oklart när Alexander von Numers igen kan spela för SIF. Bild: VN-arkiv

Årets FM-liga i handboll har inte ens börjat, men Sjundeå IF har redan åkt på en motgång. Alexander von Numers är ur spel på obestämd tid.

På fredag kväll inleder Sjundeå IF handbollsäsongen med en bortamatch mot ÅIFK. Men Alexander von Numers kommer inte att spela i Åbo. SIF-tränaren Teddy Nordling säger att von Numers är borta på obestämd tid.

– Det förstås synd för honom och vi vet inte alls hur länge han är borta eller om han kommer tillbaka. Det betyder givetvis att andra spelare får stiga fram i stället.

von Numers fick en hjärnskakning under förra säsongen och missade flera matcher i våras. Han säger att det är hjärnskakningen som är orsaken till att han inte kan spela.

– Som sagt är jag borta på obestämd tid, men det är svårt att säga hur lång tid det är i praktiken. Jag vet helt enkelt inte hur länge jag är borta.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning