1. Synliga vener

Ungefär hälften av människorna har synliga vener i benen som beror på problem med venerna.

2.Tunga ben

Benen känns tunga till exempel när man går uppför trappor eller efter en lång promenad.

3. Trötta ben

Benen blir lätt trötta efter en lång promenad eller stående arbete.

4. Svullna ben

Svullna ben kan vara ett tecken på en försvagad blodcirkulation i benens vener.

Beställ Venolet från Wellvita ->

www.wellvita.fi

Läs mer om Venolet ->

Att benen känns tunga och trötta kan bero på svaga vener. Vener är blodkärl som returnerar blodet från kroppens organ till hjärtat. Blodkärlens och venernas funktion har betydelse för en aktiv livsstil.

En bra blodcirkulation i de nedre extremiteterna är viktigt för att kunna upprätthålla en aktiv livsstil. När venerna är svaga känns benen tunga och blir lätt trötta. Många upplever dessutom utbuktande ådror som ett kosmetiskt problem, eftersom hudförändringar och svullnad i benen ofta syns också utåt.

Beställ Venolet ->

Vem drabbas av svag cirkulation i venerna?

Problem som orsakas av svaga vener förekommer oftare hos kvinnor. Dålig blodcirkulation i de nedre extremiteterna är också ärftligt. Problemet kan även bero på övervikt, sitt- och ståarbete, graviditet, rökning eller brist på motion. Det kan även ha hormonella orsaker.

Kosttillskottet Venolets växt­extrakt ger stöd i att upprätthålla frisk venfunktion i benen. Venolet är ett kosttillskott vars ingredienser främjar blodcirkulationen i venerna och stöder på så sätt tunga och trötta ben.

Vad är Venolet?

Venolet är en ny produkt baserad på ingredienser som påverkar venfunktionen. Venolet innehåller tallbark, röd vinranka och vitamin C.

Röd vinranka

Röd vinranka bidrar till en normal blodgenomströmning i benen och kan därmed hjälpa tunga och trötta ben. Röd vinranka bidrar till en normal funktion av vensystem, blodkärl och kretslopp - faktorer som i sin tur påverkar känslan av at ha tunga och trötta ben. Extrakt från röd vinranka kan bidra till att bevara en normal venfunktion i benen.

Tallbark

Tallbarkextrakt innehåller antioxidanter som kallas proantocyanidiner. Tallbarken i Venolet är en högkvalitetsextrakt som är gjort med den nyaste teknologin.

Vitamin C

Venolet har även tillsatts vitamin C som hjälper med en normal bildning av kollagen vilken har betydelse för normalt fungerande blodkärl.

Läs mer om Venolet ->

Hur uppstår svullnaden?

Människokroppen innehåller ungefär 5 liter blod som ska transporteras runt i vårt kärlsystem. Blodomloppet har sin utgångspunkt i hjärtat som pumpar ut syresatt blod i kroppen genom den stora kroppspulsådern. Ådern går först uppåt i en båge och sedan ned bakom hjärtat framför ryggraden.

På vägen ned förgrenas kroppspulsådern och förser huvud, armar, lever, njure, mage o.s.v. med blod. Slutligen delar den sig i två grenar, en artär till varje ben.

Kretsloppet fullbordas när blodet leds tillbaka till hjärtat genom vener och venoler. Venerna leder blodet tillbaka till hjärtat med hjälp av venklaffar som samtidigt hindrar att blodet rinner fel väg. Men när funktionen av dessa klaffar helt naturligt försämras med åldern kan blodet hopa sig i venen, vätska kan sippra ut och svullenhet kan uppstå i vävnaden.