Tung turneringsstart i Ryssland – andra förlusten i följd för damlejonen

Pasi Mustonens lag har fått en tung start i Ryssland. Bild: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Finland följde upp förlusten mot Ryssland med en ny förlust då laget mötte Tjeckien.

Damlejonen inledde säsongen med att ta fem segrar på lika många matcher i hemmaturneringen i Finland i augusti.

Men då Pasi Mustonens adepter spelar sin första turnering på bortaplan säsongen efter det bragdartade VM-silvret går det betydligt tyngre för laget.

Damlejonen spelar den här veckan en träningsturnering i Ryssland och i den första matchen blev det strafförlust mot hemmanationen med 2–3.

I torsdagens match mot Tjeckien gick det inte mycket bättre då laget åkte på en ny förlust – den här gången med 1–2.

Petra Nieminen, som spelade fram till damlejonens kvitteringsmål i sista minuten mot Ryssland, sköt den här gången lagets enda mål. Nieminens 1–2-mål med drygt två minuter kvar att spela var en klen tröst för laget som på fredag ställs mot Schweiz.

Finland skulle enligt den ursprungliga planen ha spelat en fyrnationsturnering med Sverige, USA och Kanada i Luleå den här veckan. Men konflikten inom den svenska ishockeyn gjorde att turneringen ställdes in.

I stället fick Finland chansen att spela i träningsturneringen i Ryssland tillsammans med Ryssland, Tjeckien, Schweiz och Tyskland.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning