Tung turneringsstart i Ryssland – andra förlusten i följd för damlejonen

Pasi Mustonens lag har fått en tung start i Ryssland. Bild: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Finland följde upp förlusten mot Ryssland med en ny förlust då laget mötte Tjeckien.

Damlejonen inledde säsongen med att ta fem segrar på lika många matcher i hemmaturneringen i Finland i augusti.

Men då Pasi Mustonens adepter spelar sin första turnering på bortaplan säsongen efter det bragdartade VM-silvret går det betydligt tyngre för laget.

Damlejonen spelar den här veckan en träningsturnering i Ryssland och i den första matchen blev det strafförlust mot hemmanationen med 2–3.

I torsdagens match mot Tjeckien gick det inte mycket bättre då laget åkte på en ny förlust – den här gången med 1–2.

Petra Nieminen, som spelade fram till damlejonens kvitteringsmål i sista minuten mot Ryssland, sköt den här gången lagets enda mål. Nieminens 1–2-mål med drygt två minuter kvar att spela var en klen tröst för laget som på fredag ställs mot Schweiz.

Finland skulle enligt den ursprungliga planen ha spelat en fyrnationsturnering med Sverige, USA och Kanada i Luleå den här veckan. Men konflikten inom den svenska ishockeyn gjorde att turneringen ställdes in.

I stället fick Finland chansen att spela i träningsturneringen i Ryssland tillsammans med Ryssland, Tjeckien, Schweiz och Tyskland.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning