Tung kväll för Barcelona och Real Madrid

Bild: Lehtikuva/AFP/Oscar Del Pozo

Toppen mot botten i La Liga – då åkte Barcelona på säsongens första förlust, 1–2 borta mot Leganes.

Coutinho inledde visserligen målskyttet redan efter tolv minuter, framspelad av Lionel Messi, men mer än så blev det inte. Med två mål på två minuter i början av andra halvlek vände Leganes matchen och kunde hålla ledningen hela vägen till matchens slut, vilket var lagets första seger för säsongen.

Barcelona började säsongen bra med fyra raka segrar. Men efter onsdagskvällens förlust och förra omgångens oavgjorda resultat hemma mot Girona har det börjat knaka lite i fogarna hos den regerande mästaren. Däremot kan de glädja sig åt att serieledningen är intakt.

Rivalen Real Madrid hade chansen att ta klivet upp i ensam tabelltopp, men i stället åkte man på en rejäl kalldusch borta mot Sevilla. Redan efter 39 minuter hade Sevilla en tremålsledning och vann till slut med 3–0. Precis som för Barcelona var det Real Madrids första förlust för säsongen.

Chelsea vände och vann

Chelsea vann det första av två toppmöten med Liverpool denna vecka med 2–1 och är vidare till kvartsfinal i ligacupen.

I London startade Ken Sema för Watford borta mot Tottenham som efter en händelserik andra halvlek vann på straffar med totalt 6–4.

På lördag möts Liverpool och Chelsea i Premier League, men redan under onsdagskvällen ställdes de två topplagen mot varandra i ligacupen.

Daniel Sturridge gjorde 1–0 för hemmalaget Liverpool. Anfallaren hade i början av den andra halvleken missat öppet mål, men fick sin revansch i den 58:e minuten då han vackert satte matchens första mål på volley efter en retur.

En kvittering skulle dock komma i den 79:e minuten då Ross Barkleys hårda nick gjorde att Simon Mignolet fick släppa en retur som gick rakt ut till en framstormande Emerson som satte 1–1.

Fem minuter senare var Sturridge en ribbträff från att ge Liverpool ledningen. Det visade sig bli ödesdigert. I sekvensen efteråt fick nämligen Eden Hazard bollen och avancerade. Belgaren snurrade upp halva Liverpoolförsvaret och satte distinkt matchavgörande 2–1 bakom Mignolet.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning