Tung förlust i EM-kvalet

Finland och Urpo Sivola tvingades ge sig igen mot Rumänien. Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Volleyboll

Damerna säkrade en plats i EM för första gången sedan 1989, men det blir svårare för herrlandslaget efter en ny förlust mot Rumänien med 1-3 i setsiffror på bortaplan. Finland ligger tvåa i gruppen, men bara gruppsegraren avancerar direkt till EM.

I januari möter Finland gruppens Danmark, som ligger trea och sist i Finlands kvalgrupp. Det finns fortfarande en chans att Finland kan avancera till EM som grupptvåa, då fem av sju grupptvåor åker till EM.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning